כל חוקר או חוקרת באקדמיה יודעים שיש צורך שוטף בכתיבת סקירות ספרות ועדכונן. סקירות ספרות הן חלק אינטגרלי מכל מאמר אקדמי, אבל לא רק. סקירות ספרות נדרשות גם בהצעות מחקר, בבקשות לגרנטים, בניירות עמדה, ולעתים אפילו במסמכים עסקיים.
כאשר המסמכים הם באנגלית (מה שקורה ברוב המקרים) – גם סקירת הספרות צריכה להיות באנגלית. אין טעם כמובן לכתוב את הסקירה בעברית ולתרגם אותה לאנגלית, מכיוון שרוב החומרים לסקירה ממילא כתובים באנגלית, ובתהליך התרגום הכפול הזה עשוי ללכת לאיבוד חלק מהדיוק במונחים וברעיונות.
מתי צריך כתיבת סקירת ספרות באנגלית?
כשהמסמך שאתם צריכים לכתוב בסופו של דבר – המאמר, הבקשה לגרנט, וכד' – הוא באנגלית, גם סקירת הספרות צריכה להיות באנגלית. אם אנגלית אינה שפת האם שלכם, ייתכן שכתיבת סקירת הספרות באנגלית תהיה מלאכה קשה. יתרה מכך, גם לאחר שכתבתם את סקירת הספרות באנגלית, תרצו לשלוח אותה לעריכה לשונית באנגלית, על מנת לוודא שהיא תקינה ושוטפת מבחינה לשונית ומכבדת את המאמר שלכם. בכל התהליך הזה, ייתכן שיאבד בדרך חלק מהדיוק במה שניסיתם לומר ובמונחים. לכן מומלץ לכתוב את הסקירה ישירות באנגלית על ידי מומחים דוברי אנגלית שפת אם.
סקירות ספרות באנגלית - איך זה עובד?
התהליך לכתיבת סקירות ספרות באנגלית הוא פשוט מאד וכולל, כמו כל דבר, שלושה שלבים:
- בשלב ראשון אתם שולחים אלינו את כל ההנחיות לסקירת הספרות. ההנחיות צריכות לכלול גם את ההנחיות הטכניות וצורניות (למשל, מספר מילים או מספר עמודים, שיטת הציטוט וההפניות), וגם את ההנחיות התוכניות, כגון: נושא הסקירה, תתי פרקים של הסקירה, והנחיות נוספות לגבי התוכן.
- לאחר קבלת ההנחיות המלאות לסקירה, אנו שולחים הצעת מחיר לכתיבת הסקירה, הכוללת לוח זמנים וקישור לתשלום.
- מיד לאחר ביצוע התשלום, אנו מתחילים לעבוד על הסקירה, ושולחים אותה במועד שנקבע בהצעת המחיר.
אם נדרשים שינויים בסקירה לאחר כתיבתה, ניתן לשלוח את הסקירה בצירוף ההערות שהתקבלו, ולבקש הצעת מחיר חדשה לביצוע השינויים.
וכמה זה עולה?
כיוון שסקירות הספרות שונות מאד זו מזו גם בנושאים שלהן וגם במורכבותן, לא ניתן להעריך את המחיר של סקירת הספרות ללא קבלת כל ההנחיות מראש. גם לא סדר גודל. לכן, כדי לקבל הצעת מחיר לסקירה, שלחו אלינו את כל ההנחיות לסקירה במייל reviews@textify.co.il, ונשלח לכם הצעת מחיר בהקדם.